Az emberi kapcsolatok mérge: a pletyka

    Ahol két embernél több ember összeverődik, ott előbb vagy utóbb nagy eséllyel megszületik a pletyka. Netán azért mert vannak rosszindulatú személyek abban a körben, vagy csupán azaz oka, hogy túl fantáziadúsak. Bárhogyan is legyen, a pletyka mérgezően fog hatni egy adott kapcsolatra.  

    Létezik az a vicc, ami arról szól, hogy a néma elmondja a süketnek, hogy a vak látta a bénát szaladni. Na, most a való életben hasonlóképpen működik ez. Csak itt legtöbbször nem nevetés lesz a vége, hanem bosszankodás.

    A szóbeszédet legtöbbször rosszmájú és szépen mondva, kreatív alakok indítják el. Az arra vevők meg sok esetben három kategóriába tartoznak. Léteznek az unatkozók, akiknek mindegy ki vagy mi a téma, csak legyen műsor. Vannak a gonoszkodók, akiknek az élete sok esetben nem jól alakul, így másokét is igyekeznek megkeseríteni. Ha kell mendemondákkal. Na, meg megemlítendőek azok, akikben a genetika túltolta rendesen a fantáziát. 

    Akiknél  ez komoly hallgatóságra talál, azok pedig a kavarógépek, naivak, esetleg buta  egyének. 

    Akiben van elegendő jóság, akinek van élete, az nem indít útjára pletykákat. Azok az embertársaink pedig akik  tapasztaltak, okosak, és nemcsak kutyulni akarják a büdöset, azok pedig meg sem hallgatják a pletykaszagú sztorikat.

    sheep-2372148_960_720.jpg